16 de abril de 2013

Bones pràctiques

A continuació vos mostraré tres pràctiques d'aula que m'ha semblat interessants després d'haver vist un gran nombre de pràctiques. Totes aquestes han estat triades per la seva metodologia, ja que no són gaire dirigides sinó que deixen que els infants experimentin i manipulin lliurement, la qual cosa em semblen força interessants. Però sobretot perquè són activitats fetes amb materials naturals, no estructurats i que els hi resulten propers als infants.

Materials d’experimentació
En aquesta activitat fan servir com a material principal aigua, sorra, farina, arròs, etc. Materials que els infants poden trobar fàcilment a la seva vida quotidiana. Això és el que més m'agrada, ja que trobo molt interessant que els infants manipulin amb materials naturals, no estructurats, que poden trobar fàcilment i que són propers a ells.
A més d’això també comptaven amb diversos materials per poder fer transvasaments, per omplir, buidar, agafar deixar caure, etc. així com pots de vidre, capses, embuts, coladors, etc. Materials que, tot i no ser